top of page
Future Insight

Ontwikkel je eigen tools in de 3D viewer met de nieuwe Virtual City Map plugin API

Wist je dat de nieuwe Virtual City Map van Clearly.3D-City is opgebouwd uit een ingenieus systeem van plugins? Standaard functionaliteiten zoals de 2D- en 3D-meetfuncties, zichtlijnanalyses, plannertools en datasets worden allemaal mogelijk gemaakt door deze flexibele plugin-structuur.


Maar dat is nog niet alles! Dankzij de nieuwe plugin API kun je nu zelf extra plugins ontwikkelen. Hoewel enige programmeerkennis vereist is, maakt onze API het eenvoudig om bijvoorbeeld nieuwe meetfuncties, analyses op basis van 3D en andere tools te creëren die interacteren met 3D-data. Geen programmeerexpert? Geen probleem, ons team staat klaar om je te ondersteunen!


Haal alles uit uw 3D viewer, dankzij de API integratie met Clearly.HUB

Neem bijvoorbeeld Clearly.HUB, ons Open Urban Platform. Via de API kun je de Clearly.HUB catalogus raadplegen en resultaten direct in de 3D viewer weergeven.



De integratie van de Clearly.HUB catalogus is slechts een klein voorbeeld van de vele toepassingen die je via een API kunt koppelen. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Zo kun je bijvoorbeeld in je 3D viewer een functionaliteit toevoegen voor het uitvoeren van een hittestresssimulatie met een externe applicatie, zoals die van Tygron. Vervolgens kun je de benodigde data voor deze simulatie opzoeken in de Clearly.HUB catalogus. De resultaten kun je niet alleen direct in de 3D viewer bekijken, maar ook registreren in de Clearly.HUB catalogus, zodat anderen deze later kunnen raadplegen en gebruiken.


Oneindige mogelijkheden voor stedelijke planning

Of je nu open data over natuurgebieden, recreatieve routes of resultaten van analyses uit het op het Open Urban Platform aangesloten simmultatietools, zoals overstromingssimulaties of hittestress, wilt integreren: onze oplossingen brengen snel en efficiënt alle relevante informatie samen op één kaart. Dit is een waardevolle tool voor stedelijke planners, onderzoekers, en beleidsmakers.


Wil je meer weten over hoe onze API plugin werkt? Bekijk de uitgebreide documentatie van VCS op de openbare Github:


En wil je weten hoe jij jouw applicatie kan laten aansluiten op het Open Urban Platform? Kijk dan op de connect-pagina van Clearly.Hub:


Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis in stedelijke data-analyse en 3D mapping, staan wij klaar om je te helpen bij elke stap van je project. Samen bouwen we aan de slimme steden van de toekomst!


Meer weten?

Wil jij meer weten over Clearly.3D-City of Clearly.HUB?


Neem dan contact op met Bas Hoorn.

bottom of page