Introductietraining: 3D DIGITAL TWIN

Jouw eigen aftrap voor een succesvolle 3D transitie
Hoe start je een 3D project binnen de gemeente op? Waar moet je rekening mee houden en hoe maak je een duurzame, schaalbare en betrouwbare 3D Digital Twin? En welke business cases ondersteunen direct bij beleids- en besluitvorming? In deze training helpen wij je verder.

De behoefte is er. De techniek ook. Nu nog inrichten
Een eigen 3D Digital Twin wordt het belangrijkste instrument voor het verkrijgen van inzicht, het opzetten van simulaties en het analyseren van complexe (sensor)informatie. Het wordt de basis om goed en duurzaam beleid te maken, in te spelen op ontwikkelingen en ervoor te zorgen dat je heel gericht en gefundeerd veranderingen door kunt gaan voeren.

Maar…
Je weet er nog net niet genoeg van. Alles voelt net een beetje ‘te’. Het onderwerp ‘te’ futuristisch. Technisch ‘te’ moeilijk. En de mensen die je mee moet krijgen staan net ‘te’ ver er van af. Gelukkig is dit een gevoel en niet meer de werkelijkheid. Diverse steden zijn je al succesvol voorgegaan en van onze ervaringen binnen deze processen laten wij je graag mee profiteren.

De 3D Digital Twin van de gemeente Groningen

Voor wie?
Jij werkt bij een kleine of grote gemeente. Je bent bezig met het beleid voor de stad en projecten in de leefomgeving. De onderwerpen circulair, duurzaamheid, data-driven komen dagelijks voorbij en doelstellingen binnen thema’s als energie, woningbouw, klimaat en verkeer staan als stippen op de horizon.

Om een bepalende speler op dit gebied in jouw organisatie te worden mis je wellicht nog kennis. En om een vlammende start te maken heb je een gewoonweg een goede introductie nodig. Zodat je de taal spreekt. Zodat je de mogelijkheden ziet. Zodat je een plan hebt en zodat je voor jouw organisatie globaal inzicht hebt in de technische vereisten en standaarden. (CityGML, BIM,Common Ground etc.)

Een centraal 3D Ecosysteem op basis van open standaarden

Introductie in de wereld van 3D Digital Twins
We hebben een speciale 3D introductietraining gemaakt waarin we je in vijf online sessies op basis van het 3D Ketenontwerp meenemen en coachen om tot een concreet plan van aanpak te komen voor een succesvolle 3D transitie. We behandelen de aandachtsgebieden uit het ontwerp en leren je ze effectief toe te passen op de kansen en uitdagingen van jouw organisatie.

We gaan in op de diverse businesscases en “bouwen” samen met jou aan een concreet plan wat je gaat helpen om de 3D transitie binnen jouw organisatie handen en voeten te geven.

De mogelijkheden van een 3D Digital Twin zijn eindeloos

Hoe ziet de online training eruit?
Bijeenkomsten zijn van 15.00 tot 17.00 uur.

  • Bijeenkomst 1. De kansen met een 3D Digital Twin
  • Bijeenkomst 2. De start van 3D binnen een organisatie
  • Bijeenkomst 3. Open data en open standaarden
  • Bijeenkomst 4. De inrichting en techniek achter een 3D Digital Twin*

*Het is mogelijk om een technisch/operationele collega aan te sluiten

De trainingsdagen zijn op donderdagmiddag 10, 17, 24 en 31 maart 2022.

Maar dat is niet alles
Om meters te maken krijg je 3 maanden toegang tot je eigen 3D viewer. Hier leer je de techniek gelijk in praktijk toe te passen.

Benieuwd wat deze opstart van jouw 3D transitie kost?
Voor de introductietraining vragen wij € 1.950,00 excl. btw.

Klik op de afbeelding of op deze link

Waarom is deze training anders?
De meeste trainingen op gebied van 3D zijn technisch. Zeg maar platweg een knoppencursus. Wij zien dat mensen niet alleen met technische vragen worstelen. Maar ze worstelen vooral met de vragen hoe en waarvoor ze een 3D Digital Twin in moeten zetten. Hier geeft deze training concreet een antwoord op.

We streven ernaar om de opdrachten zoveel mogelijk binnen de training te behandelen. Wij adviseren je om gedurende de trainingsperiode rekening te houden met circa 1 uur inzet per week om de opdrachten uit te kunnen voeren.

Ervaring: Gemeente Groningen (F.J. Koolstra & M. Kootstra)
Elke week belichten de specialisten van Future Insight de verschillende aspecten die relevant zijn voor de transitie van 2D naar 3D, waarna je deze punten zelf uitwerkt in een plan van aanpak voor jouw gemeente. Aan het eind van de training heb je een concept versie van je plan van aanpak die je tijdens de laatste sessie ook gaat pitchen. Binnen de training is veel ruimte voor vragen en discussie. De specialisten van Future Insight denken graag mee over de specifieke situatie binnen jouw gemeente en stemmen het programma hier graag op af. De sfeer tijdens de training is positief en erg prettig. Kortom, deze training is voor starters in de wereld van de 3D Digital Twin zeer nuttig en leerzaam.

Onze ervaring
Wij van Future Insight begeleiden al jaren een aantal frontrunners op het gebied van 3D en BIM. Early adaptors. We hebben het dan o.a. over de gemeente Rotterdam, gemeente Groningen, de provincie Zeeland, het Kadaster en diverse grensoverschrijdende projecten in Hongkong, Estland en zo nog vele anderen.

Translate