Wat is Clearly.BIM?

Met Clearly.BIM bieden wij een gebruiksvriendelijke online oplossing om IFC bestanden op diverse manieren te kunnen beoordelen met de mogelijkheid om het intern en extern te delen en op te slaan in een centrale database.

 • De kracht van Clearly.BIM

  Het werken met grote en zware BIM modellen is veelal complex. Gedetailleerde BIM modellen zijn groot, vaak niet eenduidig opgebouwd. Interne systemen kunnen het niet aan en het ontbreken van een slimme online oplossing voor het bekijken van deze modellen is er niet.

  Als alternatief wordt er gewerkt met 2D plattegronden gegenereerd uit het BIM-model met als gevolg dat de intelligentie van het 3D model weg is. De kracht van een BIM model wordt op deze manier onvoldoende benut.

  Het zien, het bekijken, het controleren, het bevragen en het BIM model zien in een huidige of toekomstige 3D omgeving, ook door niet specialisten, maakt informatie visueel begrijpelijk en voor iedereen hetzelfde.

 • Gebruiksvriendelijke userinterface

  Clearly.BIM is een webbased oplossing die BIM-modellen vanuit een generieke voorziening online toegankelijk en gebruiksvriendelijk maakt voor iedereen binnen de organisatie.

  Je kunt binnen Clearly.BIM niet alleen een mooi 3D model in bekijken maar het zorgt er ook voor dat het op ieder gewenst detailniveau te zien is.

  Clearly.BIM is gebouwd als een gebruiksvriendelijke userinterface. Het is een schaalbare, flexibele en duurzame oplossing waar gebruikers vanuit verschillende vraagprofielen kunnen (samen)werken met BIM modellen, gebaseerd op internationale open standaarden (IFC).

 • IdS en compliance checks

  Clearly.BIM gebruikt de intelligentie van het BIM-model om controles uit te voeren. Eerst wordt met een IdS-check gecontroleerd of het BIM-model aan de verwachte informatie-eisen voldoet. IdS is een standaard van BuildingSmart en staat voor Information Delivery Specification.

  Met behulp van de compliance checks kunnen vervolgens aanvullende eisen, zoals vergunningseisen, worden gecontroleerd. Daarbij wordt er bijvoorbeeld gecontroleerd of dat de ruimtes voldoen aan de minimale grootte eisen, maar ook of dat er deuren en basisvoorzieningen aanwezig zijn.

  Samen met de klant kunnen we deze checks ontwikkelen en inrichten.

 • Informatie Levering Specificatie

  De afspraken die je in de ILS maakt, zijn de basis voor een goed gefundeerd BIM model. Dat is van groot belang om er voor te zorgen dat iedereen op dezelfde manier naar de informatie kijkt. Weet je niet waar je afspraken over moet maken? De BIM Basis ILS geeft een goed startpunt over waar je mogelijk afspraken over kunt maken. Is je model goed opgebouwd, dan kun je er ook betrouwbaardere controles op uitvoeren.

 • Onderscheidende functies Clearly.BIM

  Een online oplossing voor het bekijken, opslaan en delen van BIM modellen.

  Het geautomatiseerd controleren van BIM modellen op gestelde eisen.

  Toevoegen van verschillende kaartlagen aan de Clearly.BIM omgeving.

  Visualiseren van BIM modellen in een 3D Digital Twin.

  Converteren van BIM modellen naar onder andere CityGML.

  Gemakkelijk exporteren van BIM modellen in verschillende formaten.

 • Maak kennis met de mogelijkheden en kosten van Clearly.BIM

  Clearly.BIM is een krachtig Building Information Modeling (BIM) platform dat een breed scala aan functies en mogelijkheden biedt om architecten, ingenieurs en bouwprofessionals te helpen hun workflow te stroomlijnen. Wil jij ook toegang tot dit eenvoudige en gebruiksvriendelijke platform? Lees meer over de verschillende mogelijkheden en tarieven van het platform.

   

 • Benieuwd hoe Clearly.BIM een verschil kan maken in jouw werkzaamheden?

  Vraag vrijblijvend naar een demonstratie.

   

  Neem contact op met Dennis Borst via:

  [email protected]

  06-30 52 66 21

Contact

Translate