Wat is BIM?

BIM staat voor Building Information Model. BIM geeft iedereen dezelfde gedeelde digitale weergave en gegevens van een gebouw, inzetbaar voor de hele levenscyclus. 

  • Waarom BIM?

    Digitale 3D ontwerpen in de vorm van een BIM hebben een enorme potentie voor uw organisatie. Door BIM structureel in te zetten in werkprocessen rondom bijvoorbeeld vergunningen, communicatie en de nieuwe Omgevingswet, bespaart u tijd, krijgt u veel meer inzicht en verhoogt u de kwaliteit.

  • Wat doen wij?

    Wij bieden een schaalbaar online BIM platform dat eenvoudig is in gebruik en gebruikt kan worden als basis voor al uw werkprocessen. Door het gebruik van een centrale openBIM database sluit het aan bij alle bestaande BIM tools en vormt het de perfecte basis voor uw organisatiebrede BIM ontwikkelingen.

     

    Een mooi voorbeeld van zo’n BIM service is de automatische BIM vergunningencheck die we ontwikkelen voor het ministerie van Economische Zaken in Estland. Dit is een service waarin aanvragers van een bouwvergunningen zelf hun bouwplan kunnen uploaden en controleren of het voldoet aan vergunningseisen. Ook de behandelaar vanuit de overheid gebruikt de service vervolgens bij de verdere beoordeling.

Contact

Translate